Askim Entreprenør AS

Fra nyhetsarkivet

Første på Østlandet til å innfri Svanemerkets strenge miljøkrav

De siste to månedene har vi overlevert flere prosjekter, blant annet avdelingene til Askim & Spydeberg Sparebank, Askim Helsehus (artikkel kommer), og omsorgsboligene på Løvestad.
Sistnevnte er det litt ekstra stas med, siden vi under åpningen mottok nordisk miljømerkingslisens og dermed var de første til å innfri Svanemerkets strenge miljøkrav her på Østlandet.

Askim Entreprenør er de første sør for Trondheim som oppfyller Svanemerkets strenge miljøkrav. (foto: Anneli Måleng)

Østlandets første Svanemerkede omsorgsboliger overlevert

Ordfører Petter Schou på åpningen av de miljømerkede omsorgsboligene.

Mandag 27.november 2017 ble omsorgsboligene på Løvestad i Spydeberg overlevert. Dette ble markert med en offisiell åpning på stedet.

Ordfører Petter Schou,  Odd Strand, prosjektleder hos Spydeberg Kommune, Jørn Regin Jaucis, prosjektleder hos Askim Entreprenør, og Anita Winsnes, daglig leder i Svanemerket, samt noen gode naboer hadde mye godt å si om både prosjektledelsen og gjennomføring av selve prosjektet. (Se film lenger ned i saken).

Askim Entreprenør mottok Svanemerket, og etterpå kunne alle besøkende trekke inn i varmen og kose seg med velsmakende mat fra Sløyden mens de så seg om i de nye boenhetene.

Spydeberg første passiv hus

De nye omsorgsboligene på Løvestad er også kommunens første passiv hus. Tak og vegger inneholder hele 4 og 1/2 semitrailere med isolasjon. Takene er dekket med sedum, en urteplante som trekker opp 60-80% av nedbøren som kommer på taket. Det øvrige taket har solcellepanel, og bygget har energibrønner og varmevekslere.

– Ingen av oss i ledelsen hadde bygget Svanemerkede boliger tidligere, men vi så på dette som en lærerik og spennende utfordring. Jeg føler at vi nå har fått vist hva Askim Entreprenør er gode for, og vi har levert et bygg med god kvalitet,  og et bygg som kommunen kan være stolt av i lang tid fremover, uttalte prosjektleder Jørn Regin Jaucis under åpningen.

Kortfilm fra åpningen av omsorgsboligene

BILDEGALLERI Trykk på et bilde for å se det større, bla med piltastene.