Askim Entreprenør AS

Fra nyhetsarkivet

Et av Norges første Svanemerkede prosjekt

Da miljøkommunen Spydeberg ga Askim Entreprenør AS i oppdrag å bygge miljøvennlige omsorgsboliger, tok de utfordringen på strak arm.

Med miljøet i fokus

I februar startet et helt nytt prosjekt på Løvestad i Spydeberg. Seks leiligheter, et felles administrasjonsbygg, samt tilhørende boder og søppelskur skal bli fremtidige samlokaliserte boliger.

Det unike er at prosjektet skal svanemerkes, noe som innebærer at alle materialer må registreres og godkjennes i henhold til Svanemerkets strenge miljøkrav. Askim Entreprenør AS er blant de første som svanemerker et prosjekt, og det er vi stolte av.

­­– Som en ISO 14001-sertifisert bedrift, har vi generelt et fokus på miljø, og det er derfor ekstra stas å være en av de første på å bygge svanemerket bygg. Vi har måttet tilpasse systemene vi har, samt lage nye systemer, og det har vært viktig å ligge godt i forkant med planlegging for å få produkter godkjent i tide, sier assisterende prosjektleder Kari-Lise Ruud.

Askim Entreprenør AS leverer her et komplett prosjekt, som innebærer alt fra grunnarbeid til ferdig bygg og grøntanlegg. I tillegg til at boligene vil være utstyrt med solcellepaneler og sedum-tak, vil også varmen hentes fra bakken.

Grøntanlegget vil inkludere odlingskasser bygget i malmfuru, samme materiale som veggene på boligene. Plantekassene gir fremtidige beboere muligheten til å dyrke frem egne grønnsaker.

Prosjektet ferdigstilles i løpet av året.

Klikk på bildene i galleriet for å se de i full størrelse

Dronebilde fra mai 2017, da prosjektet allerede var godt igang.