Askim Entreprenør AS

Fra nyhetsarkivet

Et steg inn i fremtiden

Askim & Spydeberg Sparebank er den første banken som fullfører den nye profilen til Eika i fullskala, og er nå uten tvil en av Norges flotteste banker.

(saken fortsetter under bildet)

Avdeling Askim har fått en flott entré med ny resepsjon

Ved din side

Med sine 24.000 kunder og 63 ansatte, samt kontorer i både Askim, Spydeberg, Skiptvet, Ås og Ski, er Askim & Spydeberg Sparebank den største banken i Indre Østfold. Banken har en forvaltningskapital på 8,2 milliarder kroner, og har til nå drevet på den tradisjonelle måten med uttak av penger og valutasalg.

Men nå har de tatt skrittet videre inn i fremtiden ved å endre strukturen ganske drastisk.

–Samfunnet endrer seg og vi banken må følge med i tiden. Vi ser at våre kunder gradvis har endret sin kundeadferd. Gradvis har det blitt færre kunder som gjør bruk av bankens kassetjenester, som uttak, innskudd og valutahandel, sa banksjef Rune Hvidsten til Smaalenenes Avis i august i år.

Bankens kunder bruker mer elektroniske og automatiske tjenester, samtidig som de ønsker mer personlig rådgivning. Dette følger banken opp, blant annet ved at kundene nå blir møtt av en bankvert når de kommer inn døren. De får hjelp med bankens automater og personlig rådgivning, noe som gjenspeiler bankens ønske om å stå «ved din side». Banken følger også med og bidrar aktivt i lokalsamfunnene, blant annet ved å veilede ungdom om økonomi ute på skolene.

Moderniseringen av bankene

Avdelingene i både Askim og Spydeberg skulle fornyes, og dette oppdraget fikk Askim Entreprenør AS.

Avdelingen i Askim har i mange år hatt to innganger, og dette ble det gjort nytte av under ombyggingen. Lokalene ble delt i to, hvorav den ene halvdelen ble bygget om mens den andre var operativ med sin hovedinngang. Etter ca 6 uker ble det byttet om, og ombyggingen tok til på den andre halvdelen. Omtrent samtidig som del to av oppussingen satte i gang i Askim, ble det også igangsatt ombygging av  avdelingen i Spydeberg.

Avdelingene fikk nye resepsjonsdisker bygget i corian, og mosekledde vegger pryder et hjørne i begges entré.

Kontorene fikk parkettgulv, og vegger i glass med frosting for arbeidsro og privatliv.

Lokalene er dekorert med flotte detaljer i eiketre, blant annet spilevegger, og flotte lameller i tak. Ny belysning og god lyddemping har bidratt til et veldig godt arbeidsmiljø for de ansatte, som nå må bevege seg ut av kontorene sine for å få kontakt med andre kollegaer.

–I løpet av 12-14 uker har dette blitt fantastisk annerledes, og jeg er kjempeimponert over den jobben som er lagt ned her. Jeg har ikke sett maken til timing og de prosessene som Askim Entreprenør har kjørt. Tidsplanen ble holdt, trass i noen overraskelser underveis, kunne banksjef Rune Hvidsten fortelle under åpningen av avdelingen i Askim.

Som alltid har Askim Entreprenør AS hatt et tett og godt samarbeid med leverandører, interiørarkitekt og underentreprenører.

Åpningen av de to avdelingene skjedde onsdag 29.november-17. Myrerskog Lunsj & Catering, Sløyden og Askim Entreprenør sponset fingermat og drikke under åpningen av begge avdelingene.

 

(kilder: http://ASbank.no og sitater fra banksjef Hvidsten under åpningen)

 

(Bilder fra Askim & Spydeberg Sparebank sine nyoppussede avdelinger.
Klikk på et bilde for å se det i full størrelse og bla med piltastene.)