Askim Entreprenør AS

Fra nyhetsarkivet

Båstad barnehage ferdig og overlevert

Nå har dagen kommet! Den nye barnehagen i Båstad er ferdig og overlevert til oppdragsgiver. De ansatte og alle barnehagebarna kan fra høsten av ta i bruk lokalene og boltre seg på det flotte uteområdet.

Båstad barnehage ferdig

Med plass til mye bevegelse

Arbeidet på Båstad barnehage satte i gang 22. mai 2017. Siden den gang har det virkelig gått unna, og siste hånd på verket ble lagt mandag 14. mai.

Båstad barnehage står nå klar, og vi kan trygt si at området innbyr til aktiv lek. Her finnes det sykkelbane med vaskehall, sandkasser med solseil, edderkopphuske, lekestativer og sklie, nedfelt trampoline, taubane og rullebom. Anlegget leveres med hekk, bærbusker og trær, og rett på utsiden av gjerdet ligger skogen som barnehagen allerede har brukt en god del i sin hverdag. Det er ingen tvil om at uteområdene signaliserer barnehagens store fokus på fysisk aktivitet og helse. Her er det kun fantasien som setter grenser for fremtidens entreprenører, atleter, filmstjerner eller astronauter.

Uteområdet innbyr til lek og moro. Her er det sykkelvei, lekeapparater og sklie, edderkopphuske og sandkasser med soltak.

Nede ved avdelingene ligger det en liten amfi-scene med bålplass. Her finnes det også en egen inngang til toalett slik at barna slipper å gå inn i hver enkelt avdeling for å gå på do, og ved siden av finner vi inngangen til barnehagens vognrom. I dette rommet vil det være mulig for de minste å ta seg en lur i egen vogn.

Les også forrige artikkel om Båstad barnehage

Fargerikt og funksjonelt

Den nye barnehagen har kapasitet til 72 barn fordelt på 5 avdelinger. Det er også blitt klargjort slik at det enkelt kan bygges på en ekstra avdeling dersom det skulle trenges i fremtiden.

Interiørmessig er nye Båstad barnehage en fargeglad barnehage. Alle dører, både ute og inne, har spreke farger. Vinduene har fått oransje solskjerming som også gir ansatte og barn muligheten til å se ut. Vinduene er dessuten bygget i forskjellige høyder, slik at selv de minste vil kunne titte ut på det som skjer utendørs. Kjøkkeninnredningene på avdelingene er rommets blikkfang med fargene oransje og blått, og ellers finner vi mørkegrønne stoler i flere av rommene.

Hver avdeling har eget kjøkken. Dette er fra småbarnsavdelingen som har fått oransje kjøkken.

På felleskjøkkenet er det blitt laget et trinn opp til kjøkkeninnredningen slik at barna skal kunne ha mulighet til å delta i matlagingen. I tillegg er det blitt montert ekstra trinn som enkelt kan trekkes ut slik at de aller minste også når opp. Kjøkkenet og fellesarealet ligger i tilknytning til musikkrommet, der foldedøren har fått ganske god lydisolering.

Felleskjøkkenet er laget med et trinn slik at barna rekker opp til benken når de skal være med på å lage mat. I tillegg kan det trekkes ut ekstra trinn til de aller minste barna.

 

Fellesarealet ved kjøkkenet er stort og lyst, med naturlig lys fra takvinduer. I enden av rommet finnes musikkrommet med lydisolert foldedør.

Taket til Båstad barnehage er bygget skrått og har derfor naturlig avrenning. Innvendig bidrar dette til høy takhøyde og flere takvinduer sørger for et behagelig naturlig lys i flere av lokalene.

Båstad barnehage har fått en stor parkeringsplass. Her blir det drop-sone og hadicapparkering, i tillegg til ladestasjoner for el-bil og sykkelstativ.

Foran barnehagen er det nå en stor asfaltert parkeringsplass. Her blir det drop-sone og handicapparkering. Ladestasjoner for el-bil og sykkelstativ er allerede på plass.

Den flotte bygningen ligger rett nedenfor Båstad barneskole langs riksvei 22, ikke så langt fra Båstad sentrum.

Barnehagen er kledd med jernvitrolbehandlet malmfuru fra Svenneby Sag, og dørene er fra Nordic Door.

En stor forandring

Anne Hammeren Skofsrud, styre- og virksomhetsleder ved Båstad barnehage gleder seg veldig til å ta i bruk den nye barnehagen.

–Forandringen er stor for oss ansatte, for vi er nå i et gammelt bygg som opprinnelig var en lærerbolig til skolen, og som har blitt bygd på i tre faser. Nå driver vi en barnehage i tre etasjer, men snart får vi alt på ei flate. Bare det er himmelen for oss, forteller styreleder Skofsrud.

Hun er videre veldig fornøyd med hele byggeprosessen.

–Vi har fått et nytt bygg og har blitt hørt på veldig mye av det vi ønsket oss, så vi er veldig fornøyd. Det har vært veldig behagelige folk å jobbe med fra Askim Entreprenørs side, -det har bare vært en opptur syns jeg. Det har vært en ryddig byggeplass, det har vært godt sikret og ting gikk etter planen. Det betyr mye, og folk legger merke til sånt i Båstad.

Under byggeprosessen har det vært mange ivrige iakttagere som har fulgt med. Det at skolen og den gamle barnehagen ligger slik den gjør, har gjort at barna i Båstad barnehage har kunnet stå og se ned mot den nye barnehagen og følge med på graving, jobbing og snekring.

–De har vært med på hele prosessen. Det er observert mye. Og da har de vært mest opptatt av maskinene. De største har vært på besøk også, men da bare inne mens arbeidet har pågått ute. Ellers har flere av foreldrene vært ute der med ungene sine i helgene, forteller Skofsrud.

Barnehagen blir ikke tatt i bruk før til høsten, og da er det mange skoleklare barn som er litt lei seg for at de ikke skal få oppleve å komme inn i den nye barnehagen, men Anne Hammeren Skofsrud har oppmuntret dem med at de kan komme på besøk og leke i den nye barnehagen så mye de vil når de har fri fra skolen. Ting kan tyde på at uteplassen til barnehagen vil bli flittig brukt fremover!

 

Nedenfor finner du et bildegalleri med bilder av Båstad barnehage. Klikk på et bilde og bla med piltastene.

Båstad barnehage våkner til liv

Det er ikke lenge siden Askim Entreprenør AS overleverte Båstad Barnehage til oppdragsgiver. Nå har barnehagen flyttet inn i nye lokaler, og barna tatt i bruk uteområdene. Og det var stas! Både ansatte og alle barna syns den nye barnehagen er flott, og de stortrives.Vår markedskonsulent fikk besøke barna i barnehagen og filme dem i lek. Dette var koselig!(Samtlige barn i denne filmen har samtykke av foreldre til å bli filmet og publisert.)

Posted by Askim Entreprenør on Monday, August 13, 2018