Askim Entreprenør AS

Fra nyhetsarkivet

Uteområde overlevert til Østfoldbadet

Onsdag 19.juni 2019 var det deloverlevering av uteområdet på Østfoldbadet. Anlegget er nå klart til å tas i bruk av et forventningsfullt publikum denne sommeren.

Og det er ikke lenge til de første får prøve velværebassenget. Allerede i morgen kommer det en gjeng heldige barn som får teste uteanlegget.

–Det var elever fra Kirkelund-, Grevlingen- og Kolbotn skole som vant konkurransen. Gode begrunnelser avgjorde hvem som gikk til finalen, og til slutt måtte vi foreta en trekning. De tre klassene får gratis tur til Østfoldbadet og testing av det store, unike uteanlegget, forteller daglig leder David Koht-Nordbye.

På torsdag skal mange glade barn få teste denne vannsklia.

Over 1.300 nominasjoner av borti 1.100 klasser ble vurdert og blant disse gikk 16 av dem videre til finalen. I morgen skal de heldige vinnerne kunne bade i vann som holder 29 °C og i tillegg får de boltre seg i hele badeland.

For en uke siden ble vannkrana skrudd på. Det tok omlag 20 timer å fylle bassenget med 500 m³ vann.

Et rødt klatretårn venter på glade, klatrelystne barn.
Alt må undersøkes ved en deloverlevering. Men å teste sklien overlater gutta til klassene som vant konkurransen. 🙂

Uteområdet

Opplevelsessenteret Østfoldbadet innbyr til lek og moro med sitt utendørs badebasseng. Her er det plaskebasseng for de minste, en bred og morsom sklie, strømkanaler og vann som bobler flere steder. I tillegg er det satt opp en kiosk.

For de minste barna er det laget et hyggelig plaskebasseng med lekent mønster og fotspor i gummiunderlaget.
Her blir det kiosk med uteområde til sitteplasser. *
Prosjektleder Per Jonny Tveter fra Askim Entreprenør og daglig leder David Koht-Nordbye var i godt humør på deloverleveringen.

–Det er kjøpt inn 70 solsenger, 140 stoler og 35 småbord til uteområdet, forteller Koht-Nordbye mens han titter fornøyd ut fra kiosken og peker mot de blå solsengene som blir satt ut.

Oversiktsbilde fra sklia. De knallblå solsengene er ikke vanskelig å få øye på. *

Uteområdet er dekket med belegningsstein av typen marktegl, lagt av underentreprenøren Anleggsgartner Lyng og Svendby AS og hovedentreprenør Askim Entreprenør AS. Gummibelegget rundt bassenget er det underentreprenør Maskin og Utemiljø AS som har lagt, og Leif Dybdahl har vært med på å sette opp de flotte stablemurene rundt plassen. Kantstein og beplantning er utført av Askim Entreprenør AS.

Marktegl pryder plassen.
Flotte støttemurer er plass. (foto: Anders Stensby-Hansen)
(foto: Anders Stensby-Hansen)
En av støttemurene på uteanlegget.
Uteområdet skilles av med en flott vegg, plantebed og kantstein. *

Den arkitektoniske utformingen og sammenslåingen av den eldre delen av Østfoldbadet og uteområdet, er det arkitektfirmaet Multiconsult som står bak.

–Det har vært en god kommunikasjon med Askim Entreprenør. De er imøtekommende og løsningsorienterte, og vi har møtt forståelse for ting vi har villet utføre. Det har vært et spennende prosjekt, forteller hovedarkitekt Trine Jepsen Hermansen.

Utendørsområdet har offisiell åpning lørdag 29.juni.

En god gjeng var med på deloverleveringen. *
Landskapsarkitekt Cristina Barrabes fra Multiconsult og daglig leder David Koht-Nordbye.

Under overflaten

Det skal et stort anlegg til for å drifte et slikt utendørs badebasseng. Under bakken finner vi en kjeller med store renseløsninger, skyllevannstank og utjevningsbasseng.

David Koht-Nordbye ved en av de store filtrene.

–Vannet ute i bassenget renner over kanten og ned i rennene rundt, slik at det føres ned hit. Her blir det tilsatt et flokningsmiddel som binder bakterier og partikler sammen som små baller, og dette legger seg oppå sandfilteret. Dermed blir det kjørt vann i fra bunnen og opp slik at rusket blir spylt vekk. Vannet blir videre renset i skyllevannsstanken, og 70% av vannet vi bruker går tilbake til utjevningsbassenget som hele tiden ligger som en flottør. Det nye vannet som kommer opp blir tilsatt klor og ph- slik at det har riktig kvalitet inn i bassenget. Med denne fremgangsmåten reduserer vi vann- og energiforbruk med flere hundre tusen kilowattimer i året, forklarer Koht-Nordbye.

Han forteller også at det gamle og nye anlegget er koblet sammen.

–Vi kan nå kjøre vann og varme på tvers av bygningene. Det fyres med 23 brønner som vi har boret 250 m ned i bakken, og vi har propanfyr som backup. Propanfyr har vi brukt de siste 15 årene.  

Nybygget tar form

I begynnelsen av november skal en ny 25m svømmehall, garderober og saler for trening stå ferdig. Askim Entreprenør er nå godt i gang med overflatebehandling. Veggene og familiegarderobene har fått trivelige farger og inne i bassengområdet er det satt opp stillas høyt opp under taket slik at overflatebehandlerne har trygge arealer å stå på mens de arbeider.

Fargerike familiegarderober.
Dette blir en lys og flott gang med to forskjellige farger på veggene.
Overflatebehandling på gang.
Siluett av stillaset som er satt opp i det nye bassenget for overflatebehandling av tak.

Montering av glassfasader og vinduer er også godt i gang.

Etter sommerferien vil utenpåliggende stålfasade monteres. Dette skal være hvitt slik som fasaden på deler av den eldre bygningen.

Deler av fasaden slik den fremstår i dag.

*Det ble gjort unntak for bruk av hjelm og annet verneutstyr under deloverlevering av utomhus.