Askim Entreprenør AS

Fra nyhetsarkivet

Rasta Barnehage fikk to nye avdelinger

På Rasta ligger to barnehager nærmest vegg i vegg. Den ene måtte bygge ut, og da kom Askim Entreprenør inn i bildet.

Rasta barnehage i Lørenskog ble bygget ut med to nye avdelinger.

I Lørenskog Kommune er det en kjempeutfordring med å klare å få plass til alle de barna som kommer flyttende inn. Ifølge ordfører Ragnhild Bergheim må kommunen bygge en ny barnehage hvert år. Rasta Barnehage, som allerede hadde utvidet noen ganger, ble dermed utvidet igjen med to nye avdelinger, noe som ga 36 barnehageplasser ekstra. Totalt ble barnehagen bygget ut med 270m2.

Barnehagens nye avdelinger forbundet med tidligere bygg med en lys og åpen gang.

Utbyggingen skjedde mens både Rasta Barnehage og nabobarnehagen Eventyrstua var i full drift. I tillegg skulle byggingen skje på relativt kort tid. Men dette var ikke noe problem for Askim Entreprenør, og bygget ble overlevert 20. august 2018 som lovet.

Oppdragsgiver Lørenskog Kommune var fornøyd med gjennomføringen av prosjektet, og ønsket at Askim Entreprenør skulle utføre arbeider utenomshus i tillegg. Det ble oppført mur, satt opp nye lekeapparater, opparbeidet gangveier, laget trapp, lagt gress og oppført et utstyrs-/soveskur. Uteområdet ble dermed overlevert 14. november 2018.

Gresset rakk å spire ganske bra før vinteren kom. Her kan man også se støpt grunnflate til en fremtidig grillhytte.
En flott mur kom på plass.
Barnehagen fikk også ny sandkasse og ny beplantning.
Grillhytta var på plass innen den offisielle åpningen av de to nye avdelingene.
(Hytten er ikke satt opp av Askim Entreprenør).
Det ble også satt opp et stort huskestativ.
Hele det nye påbygget sett fra uteområdet.

Onsdag 21. november hadde kommunen en offisiell åpning av de nye avdelingene Kvitebjørn og Veslefrikk. De mente selv at de hadde fått mye for pengene og de var veldig fornøyd med prosjektet.

Samtidig som det ble feiret åpning av to nye avdelinger, kunne barnehagen også feire 30 års jubileum.

Ordfører Ragnhild Bergheim fikk æren av å klippe snoren som ble holdt av barna til de to nye avdelingene.
Barnehagens styrer, Grete Due Sagen (i midten) fikk et godt forhold til prosjektleder Fredrik Hestø Hansen (helt til venstre) og assisterende prosjektleder Morten Dahlen (helt til høyre). Her fra åpningen av de to nye avdelingene.
Fra venstre: Morten Dahlen, assisterende prosjektleder fra Askim Entreprenør, Thomas Gillgren, rådgiver fra Holte Consulting, Peter Wahl Hareide, seniorkonsulent fra Holte Consulting, og Fredrik Hestø Hansen, prosjektleder fra Askim Entreprenør.

Bildegalleri: Se bilder fra de to avdelingene.
(Trykk på et bilde og bla med piltaster eller ved å trykke på bildene.)