Askim Entreprenør AS

Fra nyhetsarkivet

En ny epoke for Helsehuset Askim

 

Tirsdag 05.desember 2017 var det offisiell åpning av Helsehuset Askim. Hele gangen og venterommet til legevakten var full av folk som hadde kommet for å overvære innvielsen av de nye lokalene, og alle virket imponert over det de så.

Daglig leder Kristian Devold og styreleder Tove Kreppen Jørgensen på åpningsdagen til Helsehuset Askim

– Det er en stor dag for oss i dag. Ikke bare for de ansatte som jobber her, som har fått en flott ny legevakt, men også for Indre Østfolds befolkning, tenker jeg. Det er ett løft, uttalte Kristian Devold, daglig leder ved Helsehuset Askim innledningsvis under åpningsseremonien.

Askim Helsehus ble tatt over av Askim Rådhus AS i januar 2013. De hadde da en intensjon om å få ny legevakt på plass så fort som mulig, og gleder seg nå over å endelig ha kommet i mål.

–Det har tatt lang tid, og det var ikke en lett prosess, men nå er vi endelig i mål. Målet er nå å fylle opp huset. Mange nye tjenester skal inn, og vi regner med å ha over 120 statlige ansatte her, totalt kanskje 260 ansatte på huset etterhvert, informerte Thor Hals, ordfører i Askim Kommune under åpningen.

Legevaktsamarbeidet, sammen med Indre Østfold Renovasjon og Krisesenteret, er en av de første store fellesprosjektene mellom kommunene i Indre Østfold. Askim-, Eidsberg-, Hobøl-, Marker-, Skiptvet-, Spydeberg- og Trøgstad Kommune er nå alle eierkommuner av Helsehuset Askim.

Entreprenøren bak Helsehuset

Det ble politisk vedtatt at IØMK Legevakt skulle flyttes internt i huset, og lokalene måtte derfor bygges om og utvides. Askim Entreprenør AS fikk oppdraget, med oppstart oktober 2016.

Tilbygget er bygget slik at det oppfyller dagens krav til legevakt og helsetjenester, både funksjonelt-, teknisk-, sikkerhets- og driftsmessig sett. Askim Entreprenør satte opp innvendige vegger, gjorde overflatebehandlinger og tekniske installasjoner, la gulvbelegg, gjorde himlingsarbeider, og monterte dører og vinduer.

Utvendig ble det gjort endringer i adkomst, med endret kjørefelt, oppholdssoner, sykkelparkering og sti. Her ble det lagt vekt på sikker oppdeling av kjøre- og gangsoner, samt økte muligheter for opphold utendørs.

Tilbyggsdelen inkluderte rivning av fasader og grunnarbeid. Det ble laget ny hovedinngang med overtak til Helsehuset og legevakten i 1 etasje, og en egen hovedinngang med overtak til ambulansemottaket.

På sørsiden av vestfløyen ble det oppført ny flukttrapp og nye dører.

–Vi er veldig fornøyd, og imponert over lokalene. Jeg ser at de ansatte har det bra her, sa Kristian Devold, daglig leder i Helsehuset Askim, etter at snoren var klippet og legevakten offisielt åpnet.

Det er nå omtrent ett år siden at det ble feiret 20-års jubileum for legevakten i Askim. Det er heller ikke lenge siden det ble feiret 50-års jubileum for selve sykehuset.
Vi gratulerer IØMK med nye lokaler, og ønsker dem samtidig lykke til med kommende prosjekter.

Bildegalleri: Trykk på et bilde for å se det større. Bla med piltastene.