Askim Entreprenør AS

Fra nyhetsarkivet

Ny mesanin hos Lantmännen

Hva er en hamburger uten et ferskt og velsmakende hamburgerbrød? Eller en pølse uten pølsebrød?

En ting er i alle fall sikkert: dersom det er tomt for en av disse to hjemme hos undertegnede, blir barna i huset veldig skuffet. Det er heller ikke noe stas å servere en rykende varm lasagne dersom de herlige, knasende hvitløksbaguettene fra Hatting uteblir.

(teksten fortsetter under bildet)

Mesteren på ferske og fryste bakeriprodukter

Lantmännen Unibake Norway er mesteren bak blant annet merkevaret Hatting. Hver time produseres det ca 50 000 hamburger- og pølsebrød bare hos Lantmännen på Langhus. I tillegg produseres det samtidig alt fra gulrotkaker og croissants til baguetter, brød, wraps og pita.

Nedfrysningen av de ferdige produktene og varmen fra alle ovnene bidrar til at Lantmännen kan levere fjernvarme til Ski Kommune. Dette er en av bedriftens mange tiltak for å redusere miljøbelastningen.

Lantmännen har historie helt tilbake til 1972 da de produserte pølsebrød under navnet Pølsebrødbakeren AS. I dag er Lantmännen et internasjonalt bakerikonsern med ekspertise innen fryste og ferske bakeriprodukter med i alt 6000 ansatte fordelt på 24 land, hvorav 130 ansatte i Norge.

Enhver bedrift på denne størrelsen vil etterhvert kjenne behovet for å fornye lokalene sine eller bygge på. Det er her Askim Entreprenør kommer inn i bildet.

En ny etasje blir til

I årsskiftet 2016/2017 hadde vi det spennende oppdraget å bygge en mesanin for Lantmännen. (En mesanin er en mellometasje stående på søyler/peler.) Denne mesaninen måtte bygges uten å flytte på noe av utstyret som allerede var i grunnetasjen.

–Vi skulle pele innvendig i fabrikken mens produksjonen fortsatt pågikk. Det ble mye renholdsrestriksjoner å forholde seg til i og med at det produseres mat der. Vi brukte derfor elektriske pelemaskiner i stedet for dieseldrevne, og det ble bygget telt på hvert sted hvor vi skulle slå ned peler, slik at vi unngikk å sprute vann eller støve ned området rundt, forteller assisterende prosjektleder Kari Lise Ruud.

Byggherren var fornøyd med hvordan jobben ble utført, og ønsket dermed å bruke oss videre. Vi fikk i oppdrag å bygge ny kontorfløy oppe på taket til den eksisterende resepsjonen og hovedinngangen. Den nye etasjen fikk en flott kledning i treverk, samt ny rømningsvei og et nytt uteareal. Det ble også gjort teglforblending av en fasade.

I tillegg ble det bygget ekstra kontorer og møterom, og eksisterende garderober og korridorer ble bygget om eller pusset opp. Det ble gjennomført en ombygging av kantinen, og opprettet et prøvekjøkken.

Alt i alt har Lantmännen fått et løft fasademessig, mens den gode kvaliteten på produktene forblir like bra som alltid.

Nye kontorer i ny etasje
Lantmännens hovedinngang har fått en ekstra etasje, ny bekledning, rømningsvei og nytt uteområde
Hvorfor ikke dekorere juletreet med søte kaker?